Kersen Sorbet
Mousse citroen/ sorbet van kers en tonka/ crème citroen pistachepoeder/ gemarineerde meloen
Mousse citroen Ingrediënten,
2 ¼ blaadje gelatine, 30 gram water, 40 gram citroensap, 160 gram slagroom, 40 gram eiwit, 40 gram yoghurt, 80 gram suiker
Bereidingswijze:
Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit stijf. Voeg nu 10 gram van de suiker toe en laat doorkloppen en na 8 minuten weer tien gram. Verwarm ondertussen het citroensap tot net niet koken. Knijp de gelatine uit en voeg de gelatine toe aan het citroensap. Laat oplossen en roer met een garde. Zet het vuur uit. Kook de rest van de suiker (60 gram) met het water tot een siroop. Giet deze al kloppend bij het eiwit (middelhoge stand van de keukenmixer). Voeg nu ook het citroensap al kloppend toe. Laat dit mengsel draaien tot deze is afgekoeld tot kamertemperatuur op hoge snelheid. Klop ondertussen de slagroom op tot yoghurtdikte. Spatel de yoghurt door de luchtige slagroom. Meng luchtig met het eiwitmengsel. Vul de silicone matjes, strijk goed glad met een paletmes en vries in. Half uur van tevoren uit de vormpjes drukken en op bord leggen (2 p.p.)
Sorbet van kers, citroen en tonka Ingrediënten,
300 gram kers puree, 100 gram suiker, 1 stuks tonkaboon, klein stukje, 2 blaadjes gelatine, 300 gram yoghurt
Bereidingswijze:
Zet de ijsmachine aan op vriezen, zet alvast een bakje in de vriezer om het ijs als het klaar is in te doen. Rasp een klein stukje tonkaboon. Week de gelatine in koud water tot deze slap wordt. Verwarm 50 gram kers puree knijp de gelatine uit en los de gelatine en de suiker hierin op. Voeg geraspte tonka toe en verwarm nog 1 minuut door maar laat niet koken! Giet op de rest van de kers puree en meng goed met een garde. Roer de yoghurt erdoor. Draai tot sorbetijs in de ijsmachine.
Sorbet van kers, citroen en tonka Ingrediënten,
300 gram kers puree, 100 gram suiker, 1 stuks tonkaboon, klein stukje, 2 blaadjes gelatine, 300 gram yoghurt
Bereidingswijze:
Zet de ijsmachine aan op vriezen, zet alvast een bakje in de vriezer om het ijs als het klaar is in te doen. Rasp een klein stukje tonkaboon. Week de gelatine in koud water tot deze slap wordt. Verwarm 50 gram kers puree knijp de gelatine uit en los de gelatine en de suiker hierin op. Voeg geraspte tonka toe en verwarm nog 1 minuut door maar laat niet koken! Giet op de rest van de kers puree en meng goed met een garde. Roer de yoghurt erdoor. Draai tot sorbetijs in de ijsmachine.
Sorbet van kers, citroen en tonka Ingrediënten,
300 gram kers puree, 100 gram suiker, 1 stuks tonkaboon, klein stukje, 2 blaadjes gelatine, 300 gram yoghurt
Bereidingswijze:
Zet de ijsmachine aan op vriezen, zet alvast een bakje in de vriezer om het ijs als het klaar is in te doen. Rasp een klein stukje tonkaboon. Week de gelatine in koud water tot deze slap wordt. Verwarm 50 gram kers puree knijp de gelatine uit en los de gelatine en de suiker hierin op. Voeg geraspte tonka toe en verwarm nog 1 minuut door maar laat niet koken! Giet op de rest van de kers puree en meng goed met een garde. Roer de yoghurt erdoor. Draai tot sorbetijs in de ijsmachine.
Crumble Ingrediënten,
40 gram boter, 75 gram bloem, 50 gram suiker
Bereidingswijze:
Smelt de boter zonder te kleuren en haal van het vuur. Voeg de suiker toe. Zeef de bloem en voeg toe. Kneed het mengsel met de hand tot je een kruimig deeg krijgt. Kruimel het deeg op een bakmatje. Bak af in de oven op 170°C in ±15 minuten (licht bruin). Bewaar op de werkbank tot serveren.