HOE SCHOON IS JOUW AFZUIGSYSTEEM?
Reiniging afzuigtechniek
HORECA INNOVATIE GROEP biedt je een gratis inspectie & rapport aan.
Hygiëne is iets wat elke horecaondernemer op orde moet hebben. Helaas is dat niet altijd het geval. Zo komt het vaak voor dat de afzuiginstallatie onvoldoende gereinigd zijn of dat er niet wordt voldaan aan de verplichte hygiëne en veiligheidsrichtlijnen en de normen van de verzekeraars.
Bij Horeca Innovatie Groep zien we dagelijks dat er op gebied van hygiëne in de keuken nog ontzettend veel werk te doen is. Er zijn zoveel ondernemers die niet weten waar ze moeten beginnen bij het reinigen van hun afzuiginstallatie of keukens, óf die simpelweg niet voldoende budget beschikbaar hebben om dit aan te pakken terwijl het enorm belangrijk is! De ondernemer is namelijk feitelijk verplicht om de keukens en vetkanalen te reinigen volgens de richtlijnen van de NVWA. We hebben het dan niet alleen om zichtbaar vuil, wat je natuurlijk sneller schoonmaakt maar voornamelijk om vuil dat je niet ziet!
Dit ‘onzichtbare’ maar zeer riskante vuil valt niet zelfstandig te reinigen maar dat is wel noodzakelijk!
HIG gelooft dan ook in dat de horecaondernemer zich moet kunnen focussen op het draaiende houden van de zaak, terwijl wij de ‘vuile’ zaakjes voor hem/haar uit handen nemen. Wij maken de wereld graag een beetje schoner, te beginnen in de keukens van de horeca!
Hygiene en Veiligheid in uw keukens!
Zorg ervoor dat uw keuken, waaronder de afzuiginstallatie volledig gereinigd wordt. Ontzettend belangrijk, want hierdoor voorkom je brand, schimmels, virussen en schadelijke bacteriën in je zaak. De HACCP hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen van de NVWA moeten worden gevolgd.
Een abonnementsvorm behoort tot de mogelijkheden.
Wil je meer weten over het reinigen van je afzuiginstallatie, neem dan contact met ons op.
In 4 stappen is en blijft uw afzuiginstallatie GEWOON SCHOON!
Stap 1: Voorinspectie
Door het koken en bakken hoopt vet zich op in de afzuigkanalen wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties zoals brand! Slechte hygiëne in de keuken en de afzuigkanalen is een gevaar voor jezelf, voor de gasten, maar ook de directe omgeving, zoals buren en voorbijgangers mogen geen last ondervinden van de gevaarlijke ophoping van vet in het afzuigkanaal en de vieze onhygiënische afzuiglucht afkomstig uit de keuken! De voorinspectie maakt de mate van vervuiling van de afzuigkappen, de vetkanalen en de afzuiginstallatie inzichtelijk. Licht vervuild, gemiddeld vervuild of zwaar vervuild. Aan de hand van inventarisatie van de situatie van deze voorinspectie geven wij u een schoonmaakadvies en de frequentie van de werkzaamheden.
Stap 2: De reiniging
De ‘vette’ afzuigkanalen laten reinigen en onderhouden is zeer belangrijk en essentieel voor een veilig en gezond binnenklimaat. De afzuigkanalen raken namelijk na enige tijd enorm vet en verontreinigd door alle kook-, bak en/of grill lucht uit de keuken. Vette afzetting in uw ventilatiekanalen zijn niet direct zichtbaar voor u en uw klanten, maar het is een noodzaak om deze met regelmaat volgens de HACCP-richtlijnen van de NVWA te reinigen. Vooral om schimmels, virussen en schadelijke bacteriën te voorkomen! Wij werken met de nieuwste schuimborstel machines op gebied van vetkanaalreiniging.
Stap 3: Certificaat voor de verzekering
Vet is snel ontvlambaar en als vet eenmaal vlamvat is er een grote kans dat er brand ontstaat. Deze interne branden zijn moeilijk te blussen en de kans dat het vuur zich in een rap tempo uitbreidt is dan ook veelal de oorzaak van vele keukenbranden. De verzekeringsmaatschappij stelt de grens van een inwendige vetafzetting op maximaal 0,5 millimeter dikte. Na reiniging van de afzuigkanalen ontvang je een certificaat waarmee je de verzekeraar weer gerust kan stellen.
Stap 4: Tussentijds visuele controle
Een paar maanden na de reiniging volgt er een visuele controle inclusief om de mate van vervuiling te monitoren. We willen vet, vuil en schimmels geen kans geven! Hygiëne en veiligheid staan hoog in het vaandel bij ons. De uitkomsten, bijvoorbeeld meer/minder reinigen en inspecties, van deze controle kunnen aanleiding zijn voor een herberekening en aanpassing in geval van een abonnement, uiteraard altijd in overleg!
Neem vrijblijvend contact op
"*" geeft vereiste velden aan