NEN 3140 Keuring
HORECA INNOVATIE GROEP VERZORGT DE NEN 3140 KEURING VOOR AL UW professionel APPARATUUR
Dit houdt in dat elektrische installaties of apparatuur veilig gebruikt moeten kunnen worden door de gebruiker. Tevens dienen de service- en onderhoudswerkzaamheden op een veilige wijze uitgevoerd te worden.
NEN keuringen worden uitgevoerd middels professioneel meetapparatuur, word alles gedocumenteerd en ontvangt u het keurmeesterrapport van de metingen.
Wilt u een offerte/kostenplaatje ontvangen voor een NEN keuring? Neem gerust contact met ons op!
Onze servicemonteurs zijn 24/7 bereikbaar om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Onze service en onderhoudsmonteurs zijn NEN3140 en VCA gecertificeerd en werken volgens de HACCP richtlijnen.
Wat IS HACCP?
HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen mis gaan, wat de veiligheid van ons eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Dit is een HACCP-plan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen. HACCP valt onder de Europese wetgeving.
Voor veel bedrijfstakken is een hygiënecode opgesteld. Dit is een praktische vertaling van een HACCP-plan.
hygiënecode
Voor veel bedrijfstakken is er een gids voor goede praktijken opgesteld, de hygiënecode. Hierin staan regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Het werken volgens een hygiënecode geeft aan dat de producent er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de consument veilig voedsel krijgt. Een overzicht van alle hygiënecodes is te vinden op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Inhoud van de hygiënecode
Een bedrijf dat werkt volgens de hygiënecode voldoet aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. De hygiënecode geeft aandacht aan HACCP en aan de basisvoorwaarden zoals hygiëne, bouwkundige zaken, plaagdierbestrijding en opleiding.