• Door naar de hoofd inhoud

Horeca Innovatie Groep

Header Rechts

  • Logo
  • Menu sluiten
  • Home
    • Over ons
    • Keukenprojecten
    • Referenties
  • Webshop
  • Apparatuur
  • Inspiratie
    • Fotogalerij events
    • Josper inspiratiesessies
    • Pizzaiolo master opleiding
    • Workshop Pizza’s bakken
  • Support
    • Partners
    • Culinair Support
    • Recepten
  • Contact
    • Contact
    • Service
    • Nieuws
    • Higazine
    • Vacatures

Mozzarella bitterballen

Basilicum mayonaise/ infuus van tomaat venkelsoepje/ warm komkommerschuim/ krokantje van kastanje

Mozzarella bitterballen Ingrediënten

2 blaadjes gelatine, 450 gram melk, 60 gram boter, 180 gram mozzarella, 90 gram bloem bloem/ eiwit/ paneermeel om te paneren, 8 gram zout/peper

Bereidingswijze:
Week de gelatine 2 minuten in koud water. Verwarm de boter zonder te kleuren. Voeg de bloem toe en verwarm dit al roerend 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed met een garde tot je een gladde massa hebt. Knijp de gelatine uit, laat oplossen en verwarm het mengsel gedurende 2 minuten (niet koken). Blijf roeren, haal na 2 minuten van het vuur en voeg de verkruimelde mozzarella toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat afkoelen in een platte bak, afgedekt met dikke folie. Als het mengsel is afgekoeld, knijp bolletjes met kleine ijsknijper (2 p.p.) en haal de bolletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Doe dit tweemaal. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Basilicum mayonaise Ingrediënten

20 gram basilicumbladeren, 100 gram zonnebloemolie, 4 gram gladde mosterd, 12 gram eidooier, 4 gram witte wijnazijn, 1 gram zout, 5 draaien peper

Bereidingswijze:
Blancheer de basilicumbladeren heel kort en leg direct in koud water met een koelelement. Dep de basilicum goed droog en draai met de olie fijn in de blender. Giet de olie door een fijne zeef en vang de olie op. Zorg dat alle ingrediënten op keukentemperatuur zijn. Vermeng de eidooiers met het zout, peper, de mosterd en de azijn met behulp van een garde. Voeg nu in een dunne straal de basilicumolie toe en blijf doorroeren.

Venkelsoepje Ingrediënten

1 stuks banaansjalot, 50 gram knolselderij, 1 teen knoflook, 100 gram witte wijn, 1 eetlepel rapsodi, 600 gram kippenbouillon, ½ stuks venkel, 100 gram kookroom, 50 gram bleekselderij

Bereidingswijze:
Snipper de sjalot en hak de knoflook. Verwarm de rapsodi met de sjalot en knoflook zonder te kleuren tot ze glazig worden. Snijd de venkel, bleekselderij en knolselderij in kleine stukjes en voeg deze toe. Verwarm 1 minuut, blus af met witte wijn en verwarm nogmaals 1 minuut. Voeg de kippenbouillon en kookroom toe en kook de soep met deksel op de pan gaar in ±20 minuten. Draai de soep glad in de blender en breng op smaak met peper en zout. 

Krokantje kastanje en champignons Ingrediënten

40 gram bloem, 65 gram kastanjes gekookt, 25 gram water, 65 gram kastanjechampignons, 25 gram boter gesmolten, 3 gram zout

Bereidingswijze:
Maal bloem, water, kastanjes en in stukjes gesneden champignons in de foodprocessor minikom, voeg de boter al draaiend toe en maal glad. Spuit met een spuitzak dunne krokantjes op een bakmatje en bak af op 180° 15 minuten.

Warm komkommerschuim Ingrediënten

½ stuks sjalot, 165 gram komkommer, geschild, zonder zaadlijsten, 1 eetlepel rapsodi, 100 gram eiwit, gepasteuriseerd, 100 gram gevogeltebouillon zout en peper, 100 gram koksroom

Bereidingswijze:
Snijd de komkommers in grove stukken en fruit samen met het sjalotje aan in een beetje rapsodi. Voeg de gevogeltebouillon en de koksroom toe en breng samen aan de kook. Laat de komkommer net gaat worden en maal glad in de blender. Breng op smaak met zout en peper en giet door een fijne zeef. Laat de massa afkoelen en weeg 235 gram af. Vermeng met het eiwit. Giet in een slagroomapperaat en belucht met een patroon. Zet het slagroomapperaat warm in een pan van maximaal 65°C.

Infuus van tomaat Ingrediënten

2 takjes tijm, 1 mespunt piment d'espelette, 150 gram tomatensap, 1 theelepelbalsamicoazijn

Bereidingswijze:
Hak de blaadjes van de tijm zo fijn mogelijk en voeg bij het tomatensap. Voeg de piment d'espelette en de balsamicoazijn toe, verwarm het sap 5 minuten en breng op smaak met zout en peper. Bewaar op de werkbank tot serveren.

 

 

Mozzarella bitterballen
Download Recept

Geplaatst in: Tussengerecht

< Bereide Knolselderij
Loempia van asperge en ham >

Contact informatie

Neem via Whatsapp of per telefoon contact met ons op +31 (0) 161 23 48 68

Oude baan 49, 5125 NG Hulten (Nederland)
+31(0)161 23 48 68
info@horecainnovatiegroep.nl

Privacyverklaring  |  AV 

© Copyright 2022 - 2025 Horeca Innovatie Groep · Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeling door Probu

×
Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid. Lees verder
Show all partners (987) →
Opslaan en sluiten
Alles accepteren
Alles afwijzen
Details weergeven Details verbergen