• Door naar de hoofd inhoud

Horeca Innovatie Groep

Header Rechts

  • Logo
  • Menu sluiten
  • Home
  • Dit is HIG
    • Over ons
    • Projecten
  • Onze merken
  • Support by HIG
    • Project support
    • Culinair Support
    • Recepten
    • Inspiratiesessie
    • Service
  • Magazine
  • Nieuws
  • Contact

Cannelloni Radijs en Krab

Cannelloni radijs en krab/ gebakken dourade Komkommermatje/ crème van yoghurt en zwarte peper/ Vinaigrette van Port en framboos

Cannelloni radijs en krab Ingrediënten,

200 gram krab, 10 stuks radijs, 10 sprieten bieslook gesneden, ¼ theelepel paprikapoeder, 1 stuks sjalot gesnipperd, 4 eetlepels mayonaise

 

Bereidingswijze:

Pluk en hak de krab en meng met de gesneden bieslook en gesnipperde sjalot. Voeg paprikapoeder, mayonaise en peper en zout toe en bewaar in een spuitzak. Leg een sushimatje met daar op een dik stuk folie op de snijplak. Maak met de mandoline flinterdunne plakjes van de radijs. Leg 5 plakjes radijs dakpansgewijs horizontaal op het stuk folie. Leg hier weer dakpansgewijs 2 rijen van vijf op (dus 3 rijen van 5). Bestrooi met peper en zout. Verdeel krab met een spuitzak over de radijs. Rol strak op met een sushimatje. Maak op deze manier 1 cannelloni p.p.

Dourade Ingrediënten,

½ stuks dourade, p.p. rapsodi

 

Bereidingswijze:

Maak de dourade schoon en verwijder de middengraat en evt. de schubben. Snijd elke filet in 2 gelijke stukken. Bak de dourade in de rapsodi krokant op vel. Bestrooi met peper en zout. Leg op een ovenplateau tot serveren.

Komkommermatje Ingrediënten,

300 gram sushiazijn 2 stuks kruidnagels 50 gram suiker 20 stuks korianderzaad 5 stuks peperkorrels 1½ stuks komkommer

 

Bereidingswijze:

Kook de sushiazijn met de suiker, geplette peperkorrels, geplette korianderkorrels en kruidnagel tot de suiker is opgelost. Laat het zoetzure vocht afkoelen. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de uiteinden. Snijd op de snijmachine of mandoline de komkommer in de lengte in dunne plakken van 2 millimeter. Snijd nu repen van ongeveer 2 centimeter breedte en zorg dat de schil blijft zitten maar de zaadjes mogen weg. Leg de komkommer vervolgens in het zoetzure vocht. Bewaar op de werkbank tot serveren.

Crème van yoghurt en zwarte peper Ingrediënten,

300 gram yoghurt, 1 snufje zwarte peper, 1 teen knoflook, 2 eetlepels crème fraîche

 

Bereidingswijze:

Hang de yoghurt gedurende een nacht uit in een neteldoek zodat al het vocht langzaam eruit sijpelt. Breng de yoghurt op smaak met fijngewreven knoflook, zwarte peper en een klein beetje crème fraîche.

Port frambozendressing Ingrediënten,

25 gram zonnebloemolie, 5 gram gembersiroop, 10 gram frambozenazijn, ½ theelepel honing, 15 gram Port, ½ theelepel mosterd glad, 1 theelepels poedersuiker, peper en zout

 

Bereidingswijze:

Roer de frambozenazijn, Port, poedersuiker, gembersiroop, honing, mosterd en een beetje peper en zout door elkaar met een garde. Roer druppelsgewijs de zonnebloemolie erdoor. Bewaar op de werkbank tot serveren.

 

 

 

 

Cannelloni Radijs en Krab
Download Recept

Geplaatst in: Voorgerecht

« Steak Tartaar
Kwarteltje met Snijboon »

Contact informatie

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:

  • Via de telefoon +31 (0) 161 23 48 68  (8:30 uur / 17:00 uur)
  • Via Whatsapp   +31 (0) 6 14 32 63 50 (8:30 uur / 17:00 uur)
  • Service                +31 (0) 6 11 79 08 46 (24/7)
Oude baan 49, 5125 NG Hulten (Nederland)
+31(0)161 23 48 68
[email protected]

© Copyright 2022 - 2023 Horeca Innovatie Groep · Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeling door Probu

Dit is een Popup