Bereide Knolselderij
Als gebraad bereide knolselderij/ rode biet/ crème van mais/ Kaas popcorn met truffel/ Kruipeterselie crème
Als gebraad bereide knolselderij Ingrediënten,
1 stuks knolselderij, 5 takjes rozemarijn, 50 gram boter, 5 takjes tijm, 50 gram rapsodi
Bereidingswijze:
Was de knolselderij goed. Kook in zijn geheel voor een uur of tot je er met een mes soepel doorheen kunt snijden. Schraap de schil van de knolselderij en droog de knolselderij. Verwarm in een pan de boter, rapsodi, rozemarijn en tijm. Bak de gehele knolselderij lichtbruin. Bedruip de knolselderij continu met de boter. De boter mag bruinkleuren maar zeker niet zwart worden. Bedruip de knolselderij tot hij mooi bruin is.
Rode biet Ingrediënten,
600 gram gekookte rode biet, 25 gram suiker, 50 gram rode wijnazijn, 100 gram rode port
Bereidingswijze:
Snijd van de biet plakken van 1 cm dik en steek hier m.b.v. een steker met een doorsnede van 1 cm 2 rondjes p.p. uit. Kook de rode wijnazijn met de suiker in tot siroop. Voeg de rode port toe en kook in tot de helft. Marineer met deze siroop de uitgestoken rode bietjes en bewaar afgedekt in een pan op de werkbank.
Crème van mais Ingrediënten,
300 gram mais (diepvries), ½ theelepel madras kerrie, 200 gram kippenbouillon, ½ theelepel kurkuma
Bereidingswijze:
Kook de mais met de kippenbouillon en de kerrie en laat 3 minuut doorkoken. Draai het geheel glad in een blender samen met de kurkuma tot een gladde, smeuïge massa voeg eventueel een beetje zout toe (de massa moet spuitbaar zijn dikte van tandpasta). Wrijf door een fijne zeef en doe de massa in een spuitfles en bewaar deze tot doorgifte van het gerecht in de warmtekast.
Kaas popcorn met truffel Ingrediënten,
25 gram popcorn mais, 50 gram oude kaas truffelolie
Bereidingswijze:
Pof de mais in een klein laagje olie in een afgedekte pan met glazen deksel tot popcorn. Rasp ondertussen de oude kaas fijn. Meng de kaas door de warme popcorn popcorn, zodat de kaas aan de popcorn blijft plakken. Bestrooi een beetje met zout. Bewaar op keukenpapier tot serveren.
Krulpeterselie saus Ingrediënten,
1 bos krulpeterselie, 50 gram kookroom, 200 gram kippenbouillon witte roux korrels
Bereidingswijze:
Pluk de blaadjes van de peterselie. Maal deze samen met de bouillon fijn in de blender. Zeef deze door een bolzeef. Laat koken samen met de kookroom en bind af met een beetje witte roux korrels. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar op de werkbank tot serveren.