Dongen
Brasserie LOUD
Weer een fantastische keuken mogen realiseren.
LOUD een gloednieuwe brasserie in het Brabantse Dongen die in 2022 is opgericht is. De brasserie is opgericht door de 34-jarige Gijs. Gijs had altijd al de droom om iets voor zichzelf te starten. En als hij iets zou gaan ondernemen, dan moest het in Dongen zijn. Dongen is een dorp met 26.000 inwoners en was toe aan wat vernieuwing. De horeca in Dongen zit verspreid door het hele dorp, maar echt in het centrum zit er geen toffe horecazaak voor een kop koffie, lunch, borrel of een hapje te eten. Gijs zag hier een oud winkelpand leeg staan, zag zijn kansen en greep ze met beide handen aan.
In eerste instantie was de gemeente op zoek naar een retail ondernemer. Echter was er een opening aangezien de gemeente een plan had geschreven voor het centrum, waar de ideeën van Gijs goed op aansloten. Het uitwerken van zijn idee kon beginnen en ook het financiële gedeelte moest worden geregeld. Gijs heeft een klankbordgroep om zich heen verzameld waar hij naartoe kon voor adviezen. Hier zat onder andere Ton Gimbrère, oud ondernemer/eigenaar van Bonheur Horeca, behoorde tot de klankbordgroep. Via Ton is Gijs in contact gekomen met Horeca Innovatie Groep. Hier volgt later meer over.
Brasserie LOUD
De naam LOUD staat voor vernieuwing in het dorp/fris/hip/stoer/modern en dat schreeuwen ze graag ‘LOUD’’ van de daken. Veel mensen weten niet dat het een verbastering is van de namen van Gijs’ zijn twee zonen: Luuk en Noud. Samen met zijn vrouw (bedenkster van de naam LOUD) zijn deze mannen zijn steun en toeverlaat en laten hem doen wat hij zo graag wilde doen: een eigen horecazaak starten.
De menukaart van LOUD is divers, met zowel vernieuwende gerechten als klassieke gerechten met een moderne twist. In alle gevallen met de grootste zorg bereid. Van steak tartaar tijdens een zakelijke lunch tot een uitgebreide LOUD plank tijdens de borrel. Bij LOUD geniet iedereen van iets lekkers van de uitgebreide kaart.
Keuze voor Horeca Innovatie Groep t.o.v. andere partijen
Via Ton Gimbrère is Gijs in contact gekomen met Rob Schollen (Oprichter HIG). Ton en Rob hebben samen een verleden bij Bonheur en aangezien Gijs hier ook 10 jaar werkzaam is geweest, was de connectie snel gemaakt. Gijs zocht een samenwerkingspartner die meedacht, flexibel was en ook in de buurt van Dongen zit. Tijdens de gesprekken werden zijn wensen in kaart gebracht en werd er op locatie meegekeken.
Aan de hand van de wensen en de kennis van Helmo en Rob werd er een eerste voorstel gemaakt. Dit zat direct in de buurt van hoe Gijs zijn keuken voor ogen had. De verdere gesprekken hebben tot een keuken geleid waar alle partijen zeer tevreden over zijn. Ook de huidige chef en zijn team zijn zeer tevreden en trots op de keuken.
Bekijk ook de site van LOUD
Merken
Eloma, Gemm, Gico, Winterhalter